Sağlık Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Optisyenlik

Program Öğrenim Çıktısı

1: Optisyenlik mesleği ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgi donanımına sahiptir.

2: Temel epidemiyolojik kavramları öğrenme ve mesleki uygulamalarda bu kavramları uygun biçimde kullanabilme. Optisyenlik konusunda, mesleki yetki ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibidir.

3: Gözlük, kontak lens ve az görme cihazları (teleskopik ürünler vb.) gibi temel görme cihazlar hakkında bilgilere sahiptir.

4: Temel görme cihazlarının reçeteye göre seçimi, satışı ve hazırlanmasıyla kullanıcıya adaptasyonunu sağlayabilme.

5: Numaralı gözlük camlarını ve kontak lenslerin diyoptrisini ölçebilme ve bunların montajı için gerekli ayarları yapabilme.

6: Gözlüğün hazırlanması için gerekli ekipmanları, gereçleri ve makineleri kullanabilme.

7: Temel optik aletler hakkında yeterli bilgiye sahip olabilme.

8: Temel matematik, Kimya, Fizik ve Geometrik Optik alanlarında genel bilgilere sahip olabilme.

9: Göz, Göz Anatomisi, Göz Fizyolojisi, Göz Hastalıkları, Görme Sağlığı ve Genel Halk Sağlığı alanlarında temel bilgilere sahip olabilme.

10: Genel ve mesleki yazılım programlarını, hastane otomasyon sistemlerini kullanabilme.

11: Optisyenlik alanı ile ilgili olarak kongre, seminer, konferans, sempozyum vb. etkinliklere katılır ve çözüm önerileri geliştirir.