Sağlık Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Misyon

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, tüm bölümlerinde görev alacak çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, araştırma, iletişim ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, yenilikleri takip ederek uygulamalarına yansıtabilen ve toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Vizyon

Sağlık kurumlarına ve topluma yararlı, tüm sorunları öngörebilen, araştıran, bilgi üreten, yetkin, becerikli, ekip çalışmasının önemini kavramış, kamu ve özel sektördeki Tıbbi laboratuvarlarda çalışabilecek nitelikte, gelişen çağın gereklerine uygun, Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri yetiştirmektir.