Sağlık Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

İlk ve Acil Yardım

Misyon

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen; her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan sağlık teknikeri yetiştirmektir.

Vizyon

Değişen koşullara uyum sağlayabilen, sorun çözme becerisine sahip, üretken, çevresi ile etkin iletişim kurabilen, ekip çalışması yapabilen, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış ve toplumsal sorumlulukları bilen sağlık teknikerlerinin yetiştirilmesinde lider ve öncü eğitim kurumu olmaktır.