Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

Misyon

Üniversitemiz bünyesindeki öğrencilerimizin İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini daha ileri düzeye çıkararak gerek kaynak ve erek kültürlerde norm ve kısıtlamaların karşılaştırılması, gerekse erek dilde çeviri metninin oluşturulması aracılığıyla metin oluşturma ve inceleme becerileri geliştirmiş, sözlü çeviride kullanılabilecek strateji ve taktikleri kavranmış meslek elemanları yetiştirmeyi hedefleyen organizasyon yapısını oluşturmak.

Vizyon

Alan çevirisini kolaylaştıran uzmanlık bilgisinin hangi yollardan artırılabileceği konusunda yönlendirici olan araştırmacı, bağımsız, yaratıcı, kendine güvenen ve yetkin profesyoneller yetiştiren bir bölüm olmak.