Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Bilgisayar Programcılığı

Misyon
Programın ana amacı; toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi için  gerek duyulan bilgisayar ara elemanı yetiştirmektir.
Vizyon

Bölüm mezunları, yazılım geliştirme, masa üstü yayıncılık, bilgisayar ağları ve internet servisleri yanında, tüm bilgisayar uygulamaları alanlarında programcı, sistem yöneticisi, operatör gibi görevleri yürütebilecek şekilde donatılmış olarak yetiştirilmektedir. Bu programda, iş dünyasının gereksinim duyduğu kuramsal konuları iyi bilen, iş yaşamı sürecinde karşılaşılabilecek bazı finansal ve hukuksal problemler karşısında bilgisayar teknolojileri kullanarak hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirilmektedir.