Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Aşçılık

Misyon

Yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek yiyecek- içecek sektörüne hizmet verecek uzman personel yetiştirmektir.

Vizyon

Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilirler. Bu bilgiler ışığında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı’nın amacı; Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü ve medeniyetler beşiği olan Türkiye’nin yiyecek içecek sektörünün ihtiyacı olan mesleki bilgi ve becerilere sahip, geniş görüş sahibi, farklılığını ortaya koyabilecek mezunlar yetiştirmektir.