Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Lisans)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Misyon

Avrasya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde yer alan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümünün amacı, uluslararası deneyime sahip ve araştırmacı bir akademik kadro eşliğinde, kendi işini kurabilecek, tecrübeleri doğrultusunda uluslararası zincir otellerde, elit restoranlarda, profesyonel yiyecek üretimi yapan kuruluşlarda şef pozisyonunda görev alabilecek ve üst düzey yöneticilik yapabilecek etkin, çağdaş, değerleri özümsemiş, profesyoneller yetiştirerek gastronomi alanında ülkemizi tüm dünyaya tanıtmaktır. Buna ilaveten, dört yıllık eğitimleri sonunda iki yabancı dile hakim bir şekilde mezun olacak öğrenciler, gastronomi ve mutfak sanatları sektöründe teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidereceklerdir.

Vizyon

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü`nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte; iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlarda da sunulmaktadır.