Sağlık Meslek Yüksekokulu (Ön Lisans)

Anestezi

Kuruluş

Anestezi  Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur.2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak  Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında Ömer Yıldız Yerleşkesinde eğitim-öğretime devam etmektedir

Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Anestezi Teknikleri alanı Ön Lisans derecesi (Associate Degree) almaya hak kazanmaktadırlar.

Derecenin Seviyesi:  Ön Lisans

Çalışma Şekli:  Tam Zamanlı

Kabul ve Kayıt Şartlar

Sağlık Meslek liselerinden mezun olmak ve YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

Öncel Eğitim Tanımlaması

Yüksekokulumuz Programlarının müfredatlarında yer alan Temel Bilgi Teknolojileri, İngilizce ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi dersler için, her dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.

Dereceye Yönelik Kurallar

Anestezi Programında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; a) Müfredattaki bütün dersleri en az DC derecesiyle geçmiş olmak, b) 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, c) 30 günlük zorunlu staj dönemini tamamlamış olmak ve bu staj için hazırlanan raporların geçer not almak.

Program Profili

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Anestezi Programı, tüm bölümlerinde görev alacak çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, araştırma, iletişim ve sorun çözme yeteneği  gelişmiş, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, yenilikleri takip ederek uygulamalarına yansıtabilen ve toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir. Sağlık kurumlarına ve topluma yararlı, tüm sorunları öngörebilen, araştıran, bilgi üreten, yetkin, becerikli, ekip çalışmasının önemini kavramış, kamu ve özel sektördeki  çalışabilecek nitelikte, gelişen çağın gereklerine uygun, Anestezi Teknikerleri yetiştirmektir.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı ve/veya yarıyıl içi çalışmanın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir bağıl not sisteminde harfli nota dönüştürülür. Yarıyıl sonu sınavında en az 35 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait bütün derslerden bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar eğer yarıyıl not ortalaması en az 2 ve üzerinde ise DC aldıkları dersten de başarılı sayılırlar.

Mezuniyet Şartları

Programın içerdiği tüm dersleri almış, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamış, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan ve zorunlu yaz stajını başarı ile tamamlamış bulunan öğrenciler mezun sayılırlar.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlar, tüm resmi ve özel hastanelerin ameliyathane birimlerinde görev alabilirler.

Günümüzde tüm hastanelerin ameliyathane bölümü bulunmaktadır. Bu nedenle hastanelerde eğitilmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda, devlet ve sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastanelerinde, anestezi teknikerlerine ihtiyaç duyulmakta, ayrıca kamu kurumları dışında özel hastane ve poliklinikler bu program mezunları için ciddi bir istihdam alternatifi oluşturmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Sağlık Eğitimi,Sağlık Memurluğu, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

İletişim Bilgileri

Adresi: Avrasya Üniversitesi, Adnan Kahveci Mah. Rize Cad. No: 226 Pelitli  / Trabzon / TÜRKİYE

Telefonu       : 0 462 3346444

Belge Geçer : 0 462 3346454

E-Posta        : info@avrasya.edu.tr

Web Adresi : www.avrasya.edu.tr

Bölüm Olanakları:

• Bu program için güçlü akademik ve fiziksel alt yapı hazırlanmıştır.
  • Öğrencilere meslekleri ile ilgili yıl içi uygulamalarının yanında yaz stajları da yaptırılmaktadır. Öğrencilere staj yapabilme konusunda geniş olanaklar sağlamak için birçok seçkin sağlık kurumu ile işbirliği anlaşması yapılmıştır.
  • Üniversitemiz kampüs alanında öğrencilerin yararlanabileceği sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri destekleyen birçok kulüp ve tesis bulunmaktadır.
  • Anatomi Laboratuvarı, Mesleki Beceri(Anesteziyoloji ve İlk ve Acil Yardım) Laboratuvarından yararlanılmaktadır.