Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Lisans)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dört senelik eğitiminin ilk iki yılı, gıda bilimi ve teknolojisi ve yiyecek-içecek yönetimi derslerine ayrılmıştır. Bu dönemde öğrenciler, klasik yiyecek üretimi teknikleri, temel mutfak bilgileri, beslenme ilkeleri ve menü planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve muhasebe gibi çeşitli dersleri tanıyacaklar ve bu alandaki faaliyetlerin ne şekilde gerçekleştirileceğini uygulamalı olarak öğrenme fırsatını bulacaklardır. Eğitimin üçüncü ve dördüncü seneleri ise, tamamen pratiğe yönelik olup öğrenciler, 5 veya 4 yıldızlı otel mutfaklarında, tanınmış restoranlarda, yemek firmalarında, bilinen kruvaziyer turizmi yapan gemilerin mutfaklarında veya havayolu ikram şirketleri mutfaklarında üçüncü ve dördüncü akademik yılın yaz ayları süresince toplam 40’ar iş günü staj yapacaklar ve kendilerinden talep edilen raporları staj sonrasında sunacaklardır. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik alt yapısının yanı sıra, dünyanın ünlü mutfaklarını da uygulamalı olarak öğreneceklerdir.