Sağlık Bilimleri Fakültesi (Lisans)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Günümüzde, fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin arttırılmasında her geçen gün sayıları artan yaklaşımlarla hizmet vermektedirler. Dünyada ve ülkemizde gelişen teknoloji nedeniyle giderek hareketsizleşen toplumların bu gün ve gelecekteki gereksinimleri fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü`nün ileriye yönelik hedeflerinin başında eğitim ve öğretim programlarımızı daha ileriye götürecek yeni vizyonlara, stratejilere ve aksiyon planlarına açık olmak, bilimsel çalışmaları daha ileriye götürmek, evrensel bilgiyi üretmeye ve paylaşmaya devam etmek, 21. yüzyılın bilgi teknolojilerinden yararlanarak fizyoterapi ve rehabilitasyon biliminin gelişimine katkıda bulunmaktır.