Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (Lisans)

Mimarlık (Yeni)

Kuruluş

Avrasya Üniversitesi bir vakıf üniversitesi olup 6082 Sayılı Kanun'la 25.11.2010 tarihinde Trabzon’da kurulmuştur. Mimarlık Bölümü eğitim hayatına 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında başlamıştır.

Genel Tanıtım

Mimarlık, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve barınma, eğlenme, dinlenme, çalışma gibi eylemlerini sürdürebilmeleri için gerekli mekanları, estetik, işlevsel gereksinmeleri, teknik ve yönetsel zorunluluklarla bağdaştırarak inşa etme sanatı, yapı sanatı olarak ifade edilebilirken, sağlamlık, kullanışlılık, güzellik olarak da tanımlanabilmekte veya toplum yapısına, toplumun gereksinmelerine, ekonomik verilere, teknolojik gelişmelere bağlı olarak gelişen bir sanat olarak ifade edilebilmektedir. Mimar, yapıların tasarımını yapıp, bunların uygulamasını yöneten sanat ve fen/bilim adamı olarak tanımlanabilmektedir. Mimarlık mesleğini yerine getirecek vasıflara sahip olacak mimarları yetiştirmek mimarlık eğitiminin ana amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, beşeri bilimler, sosyal ve fiziksel bilimler, teknoloji, çevre bilimleri, yaratıcı sanatlar ve genel bilimlerin bilgilerinden yararlanan bir disiplindir.

Derecenin Seviyesi:  Lisans

Çalışma Şekli:  Tam Zamanlı

Eğitim öğretim sistemi hakkında genel bilgiler

Programda mevcut olan  derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden, bitirme çalışmasını başarıyla tamamlayan ve mesleki stajı ile hazırladığı staj raporundan geçer not alan öğrencilere Mimar unvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.

Fiziksel ve Teknik Altyapı

Avrasya Üniversitesi Yomra Kampusu içinde yer alan Mimarlık Bölümü;  teknolojik donanımlı derslikler ve atölyelerin yanında  kütüphane ve çok amaçlı kullanıma elverişli Amfilere  sahiptir.

Adresi: Avrasya Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Yomra / Trabzon / TÜRKİYE

Telefonu       : 0 462 3346444

Belge Geçer : 0 462 3346454

E-Posta        : info@avrasya.edu.tr

Web Adresi : www.avrasya.edu.tr

Mezun olanların çalışma alanları:

Bakanlıklar, Belediyeler, Üniversiteler, Enstitüler, Bankalar, Özel Şirketler, Özel Bürolar vb.