Fen Edebiyat Fakültesi (Lisans)

Psikoloji

Psikoloji Bölümümüz 2013-2014 güz yarıyılında 63 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Eğitim dilimiz Türkçedir.

Amacımız, evrensel insani değerler doğrultusunda psikoloji biliminin ilerlemesine katkı sağlayacak mezunların bilim dünyasına kazandırılması, günümüz toplumunun hızla gelişip değişen maddi ve manevi değerlerine ayak uydurmaya çalışan insanoğlunun yaşamında karşılaşabileceği zorlukların üstesinden gelmesinde destek olabilecek psikolojik danışman ihtiyacını karşılayabilecek donanımlı psikologlar yetiştirmek. Ürettiği bilimsel araştırma ve çalışmalar ile çağdaş psikoloji biliminin ilerlemesine katkıda bulunan, insanlığa hizmeti kendisine amaç edinen ve sağlıklı bir toplum için en kaliteli hizmet anlayışından hareket edecek mezunlar yetiştirerek kurumsal bir eğitim-öğretim organizasyon yapısını oluşturmayı hedefledik.

Mezunlarımız sadece psikolog olarak değil, yuvalarda, rehberlik ve kişisel gelişim merkezlerinde, kreş ve anaokullarında, dershane ve üniversitelerde, eğitim sektörünün her aşamasında, sağlık ve sosyal hizmetleri veren bütün alanlarda çalışabilirler.