Fen Edebiyat Fakültesi (Lisans)

İngiliz Dili ve Edebiyatı

Bölümün Tarihçesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2012-2013 öğretim yılında eğitime başlamıştır. 2013-2014 öğretim döneminde dil puanı ile öğrenci alımına devam etmiştir.

Genel Tanıtım

Programda İngilizce yazma, okuma, anlama ve konuşma yetenekleri geliştirilmekte ve İngiliz edebiyatının çeşitli dönemleri ele alınarak, edebi eserler yazıldıkları çağın siyasal yaşamı fikir akımları çerçevesinde değerlendirilmektedir. TRT, Kültür ve Turizm, Dışişleri, Milli Eğitim Bakanlıkları ile elçilikler gibi resmi kuruluşlar çalışma alanlarıdır. Pedagoji sertifikası alanlar öğretmenlik yapabilirler. İngiliz Dili ve Edebiyatı programında İngilizce yazma, okuma, anlama ve konuşma yetileri geliştirilmekte ve İngiliz edebiyatının çeşitli dönemleri ele alınarak, edebi eserler yazıldıkları çağın siyasal yaşamı ve fikir akımları çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Derecenin Seviyesi:  Lisans

Çalışma Şekli:  Tam Zamanlı

Eğitim öğretim sistemi hakkında genel bilgiler

Eğitim süresi hazırlık dışında 4 yıldır. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde hazırlık sınavında başarılı olan öğrenciler hazırlık bölümünden muaf olarak 1. Sınıfa devam ederler. Başarılı olamayan öğrenciler 1 yıl hazırlık programına devam ederler.

Fiziksel ve Teknik Altyapı

Teknik altyapı kapsamında teknoloji ile ilgili tüm olanaklar mevcuttur. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde her türlü araç- gereç ve materyal bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adresi: T.C. Avrasya Üniversitesi Sancak Mah. Hükümet Cad. Yomra / TRABZON / TURKEY

Telefonu       :0 462 344 05 11

Belge Geçer :  0 462 334 05 19

E-Posta        : sedaoksuz@hotmail.com

Web Adresi : www.avrasya.edu.tr

Mezun olanların çalışma alanları:

Programın hedefleri bağlamında yetiştirilen öğrenciler bu programı başarı ile bitirmeleri halinde İngiliz Dili ve Edebiyatı araştırmacısı (Filolog) olabilirler. Mütercim–tercümanlık ve turizm alanında serbest çalışabilirler. Tezli / tezsiz yüksek lisans yaparak bilim uzmanlığı alabilirler. Ayrıca, formasyon eğitimi alarak özel veya devlet okullarında veya Yükseköğretimde İngilizce öğreten öğretim elemanı olabilirler. Bölümün programında belirtilern Yandal derslerini alarak ilgili alanlarda iş olanakları bulabilirler.