YDB 101

Dersi Kimler Alabilir lisans
Dersin Öğretim Elemanı
Dersin Öğretim Yönetimi Sözel Anlatım, Örnek Olay, Tartışma
Önerilen Ders Kitabı MyGrammarLab - Mark Foley, Diane Hall, Pearson Longman Education, 2012. World English – Martin Milner, National Geographic, Heinle Cengage Learning, 2010. Top Notch Fundamentals – Joan Saslow, Allen Ascher, Pearson Longman Education, 2011. English for Lif
Yardımcı Ders Kitabı Top Grammar – Rachel Finnie, Carol Frain, David A. Hill, Karen Thomas, Helbling Languages, 2010.
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin Yabancı Dil olarak İngilizce bilgisini ve iletişimsel boyutta kullanabilme yeteneğini, Avrupa Dilleri ortak çerçeve programında A1 / A2 olarak gruplandırılan Elementary düzeyde ve B1 / B2 olarak gruplandırılan Intermediate düzeyde kullanabilecekleri seviyeye getirmektir. Temel dilbilgisi ve iletişim becerilerini günlük
Dersin Özeti

Yabancı Dil I dersi kapsamında verilen İngilizce eğitimi, başlangıç

düzeyinde ( beginner level) ve orta düzeyde ( elementary level) yeterli

sayıda alıştırmayla hedeflenen dilbilgisi konuları uygulamaya dökülerek

yürütülür. İşlenen dilbilgisi konularını pekiştirmek ve bu yapıları günlük

dilde uygulamaya dökebilmek için diyaloglar kullanılır. Okuma parçaları

ve kelime alıştırmalarıyla konular daha geniş bir çerçevede ele alınır ve

öğrencilerin okuma, yazma becerileri ve kelime hazneleri geliştirilir.

Online ve interaktif aktivite ve diyaloglarla öğrencilerin öğrendiklerini

günlük yaşama uyarlaması sağlanır.

Dersin Öğrenim Çıktıları

1. Öğrenciler genelde işte, okulda, boş zamanlarda vb. karşılaşılan bilindik konularla ilgili belli standart bilgilerin ana noktalarını anlayabilirler.

2. Öğrenciler dilin konuşulduğu bir bölgede seyahat ederken karşılarına çıkacak birçok durumla başa çıkabilirler.

3. Öğrenciler bilindik veya kişisel ilgi alanlarıyla ilgili konularla ilgili bağlantılı temel metinler oluşturabilirler.

4. Öğrenciler deneyimlerini, olayları, beklentilerini ve isteklerini tanımlayabilir ve düşünce ve planlarıyla ilgili sebep belirtip açıklamalar yapabilir.

5. Öğrenciler ileride karşılarına çıkabilecek toplumsal durumlarda çeşitli komplike olmayan iletişim görevlerini başarıyla yerine getirebilirler.

Ölçme ve Değerlendirme
Yarıyıl içi çalışmalar Sayısı Katkı Payı %
Devam 70
Laboratuar 0