ITA101

TEMEL İTALYANCA I

Dersin Adı: ITA101 TEMEL İTALYANCA I
Dersin Türü Seçmeli
Verildiği Yarıyıl 1
AKTS Kredi Değeri 5
Kredi Değeri 3
Teorik Saati 2
Uygulama Saati 2
Laboratuvar Saati 0
Ön Kosul Dersi
Dersin Dili Türkçe
Öğretim Şekli Örgün Sistem
Dersi Kimler Alabilir Lisans
Dersin Öğretim Elemanı UZMAN KADİR YALÇIN
Dersin Öğretim Yönetimi Sözel Anlatım, Tartışma
Önerilen Ders Kitabı rete 1 , libro di classe Marco Mezzadri e Paolo Balboni ed. guerra + cd
Yardımcı Ders Kitabı grammatica pratica della lingua italiana Susanna Nocchi , Alma Ed
Dersin Amacı Bu dersin amacı, Avrupa Ortak Başvuru Metni kapsamında temel kullanıcı olan öğrenciyi giriş ya da keşif ( breakthrough )olarak adlandırılan A1 seviyesine getirmektir.
Dersin Özeti

temel italyancayı başlangıç seviyesinde pratik bir şekilde günlük hayatta kullanma yeterliliğine sahip olabilmek.

Dersin Öğrenim Çıktıları

1. İtalyanca dil bilgisini öğretmek

2. günlük konuşmanın temelini sağlamak

3. italyanca telaffuzu doğru şekilde öğrenmek

4.anlamlı cümleler kurmayı ve kullanmayı sağlamak

Ölçme ve Değerlendirme
Yarıyıl içi çalışmalar Sayısı Katkı Payı %
Devam 13 70
Laboratuar
Uygulama
Alan Çalışması/Staj
Ödevler
Proje/Sunum/Seminer
Kisa Sinavlar
Ara Sınavlar 1 40
Yılsonu sınavı 1 60
Toplam 100
Haftalara Göre Ders Konuları
Hafta Konular
1. Hafta İtalyanca alfabesinin tellaffuzu , çalışması ve bunlarla ilgili çesitli alıştırmaların yapılması
2. Hafta eril ve dişil kelimelerin tekil ve çoğul halleri isim sıfat uyumları , essere (olmak ) fiili
3. Hafta Avere ( sahip olmak ) fiili
4. Hafta tekil ve çoğul isimlerin aldığı belirli artikeller , cümle kurulumları ,tekil ve çoğul isimler
5. Hafta 1 den 30 a kadar sayıların çalışılması yaş sormak ve söylemek
6. Hafta -are bitimli düzenli fiillerin çalışılması , isim sormak ve söylemek , kısa tanışma diyalogları oluşturmak
7. Hafta - ere bitimli düzenli fiillerin çalışılması ve ilgili alıştırmaların yapılması.belirtisiz artikellerin öğrenilmesi,- ire bitimli düzenli fiillerin çalışılması
8. Hafta VİZE-ARA SINAV
9. Hafta okuma kitabı , resmi ve gayri resmi selamlaşma kalıplarının öğrenilmesi
10. Hafta ay ve gün isimleri potere ve andare fiilleri , okuma kitabı
11. Hafta bir başkasını tanıtma , renklerin adı , okuma kitabı
12. Hafta edatların öğretilmesi venire ve dire fiilleri , okuma kitabı
13. Hafta presente l`indicativo ( geniş zaman )
14. Hafta okuma kitabı , düzenli düzensiz fiiller , genel tekrar
Program Yeterlilikleri
Dersin Öğrenim Çıktıları ->*
01 02 03 04 05
PY1) Gastronomi alanındaki kavramlar, teknikler ve yenilikler ile ürün bilgisi konusunda kapsamlı bilgi sahibidir 3 3 4 4 3
PY2) Gıdaları ve yemekleri tarih, coğrafya, kültür, teknoloji ve beslenme bilimleri çerçevesinde değerlendirebilecek bilgilere sahibidir 3 4 4 4 5
PY3) Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibidir 4 4 4 3 5
PY4) Gıda bilimi ve temel beslenme ilkeleri konularındaki bilgilerini mesleki alanında uygulayabilir 3 3 4 4 4
PY5) Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında temel pişirme tekniklerini bilip uygulayabilir 4 4 4 5 5
PY6) Gıda ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir 3 3 3 3 3
PY7) Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilir 4 4 4 5 5
PY8) Yemeği ve pişirme işlemini bir sanat olarak benimseyerek yiyeceklerin görsel sunumunun tasarlanması ve görsel olarak belgelenmesi konusunda yetkinlik sahibidir. 3 3 4 4 5
PY9) Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında güncel gelişmeleri takip eder 4 4 5 5 5
PY10) Gıdanın insan sağlığı ve toplumsal düzen üzerindeki etkilerini değerlendirerek uzman olan veya olmayan kişilerle paylaşabilir 4 4 3 3 3
PY11) Gastronomi alanı ile ilgili başkaları ile ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilir yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim kurarak sunum yapabilir. 5 5 5 5 4
* 01: Çok düşük 02: Düşük 03: Orta 04: Yüksek 05: Çok yüksek
Etkinlikler Sayısı Ön Hazırlık Etkinlik Süresi Toplam İş Yükü
Anlatim 13 0 4 52
Uygulamalı Ders 0 0 0 0
Ödevler 0 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb) 13 0 2 26
Dönem Ödevi / Proje Hazırlama 0 0 0 0
Uygulama (Lab., Atölye, Arazi, PDÖ) 0 0 0 0
Diğer Bilgi Edinme Çalışmaları 10 0 5 50
Kısa Sınavlar 5 0 1 5
Ara Sınavlar 1 6 1 7
Yari Yılsonu sınavı 1 9 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 150
*Toplam İş Yükü (saat) / Haftalık İş Yükü (30) = Dersin AKTS Kredisi 5
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ
Adnan Kahveci Mahallesi Rize Caddesi No:226 Trabzon / TÜRKİYE
Tel : 0462 334 05 50   |   Faks : 0462 334 64 54  |   e-posta : info@avrasya.edu.tr

Nic Turkey Ynternet Hizmetleri